Ron Gastrobar at Home – luxe dinerbox bij jou thuis


Uit eten gaan zit er helaas even niet in, maar gelukkig kunnen we door de golden boxen van Ron Blaauw er thuis een culinair feestje van maken. Wij kregen een Gold Edition-box thuis gestuurd en mochten zelf aan de slag in de keuken. Binnen een mum van tijd stond er een heel bijzonder en exclusief 4-gangen menu van een sterrenchef op onze eigen tafel. Zónder alle moeilijke bereidingen. 


The Golden Edition

In de feestmaand is er naast de bekende rijsttafel nu ook de Gold Edition-box te bestellen via Ron Gastrobar. Deze is gevuld met een authentiek Indonesisch 4-gangen menu, speciaal samengesteld en bereid door Indonesische chef Agus Hermawan. De gerechten zijn net iets specialer, en dat proef je. 


Vis, vlees of vegetarisch

Er zijn drie soorten dinerboxen waarvan je de gerechten van te voren al op de website kunt bekijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt kiezen uit vis, vlees of vegetarisch. Wij kozen voor vis en daar kregen we geen spijt van! Als snack vooraf kregen we kroepoek en emping met pindadip. Het voorgerecht bestond uit een taco met makreel en kerrie mayonaise, het tussengerecht was een tonijntartaar met emping en miso mayonaise en het hoofdgerecht bestond uit garnalen met petehsaus, paksoi en bami goreng jawa. De petehsaus is erg pittig, dus pas op met uitschenken. Het nagerecht was een reuzepinda met chocolade en karamelsaus. Een echte eye-catcher op tafel! 


Gouden randje

De chef en zijn team hebben het meeste werk gedaan, wij hoefden alleen nog maar de gerechten af te maken. Via de uitgebreide instructies op een meegeleverd formulier en op de website konden we eigenlijk geen fouten maken. Door middel van de kleurcodes nummers op de bakjes weet je precies bij welk gerecht de toppings en sauzen horen. Super simpel en de gerechten zijn heel smaakvol.


Dus leg van te voren een lekkere fles wijn koud en dek de tafel met je favoriete servies. Met de klant-en-klare gerechten uit de Gold Edition-box lukt het iedereen om op sterrenniveau in hun eigen thuisrestaurant te koken. Zo sluit je 2020 af met een gouden randje.


De Gold Edition-box is 85 euro voor twee personen. Meer informatie op rongastrobarathome.nl.


Je kunt de box zelf afhalen bij een van de vier restaurants of thuis laten bezorgen door heel Nederland


Redactie: Tanja van Kempen © Fotografie: Aangeleverd ©
Wil je op de hoogte blijven van de lekkerste bezorg- en afhaalinitiatieven in West-Friesland? Schrijf je dan 
hier in voor de lekkerste nieuwsbrief van onze regio!