Op de borrelplank: kaas van de boer door je brievenbus


Iedere kaasliefhebber vreest om geen kaas in huis te hebben. Met de firma kaas hoeft dat gelukkig niet meer! Met dit unieke concept kun je een kaasabonnement nemen op boerenkaas. Direct van de boer, via de brievenbus op je brood of op de borrelplank. 


Met drie verschillende rijpingen: jong belegen, belegen of oud geniet je elke week of tweewekelijks van eerlijke én heerlijke kaas. Er zijn momenteel negen boeren aangesloten waaruit je kunt kiezen.


Handgemaakt

De boerenkaas wordt handgemaakt op de boerderij en bereid met romige, rauwe melk van eigen koeien. Iedere boer gebruikt hiervoor zijn eigen originele recept. Ben je nieuwsgierig naar de makers? Op de website van de firma kaas kun je video’s bekijken van de boeren – verspreid door heel Nederland – die iedere dag met liefde en trots kaasmaken. Zo weet je gelijk waar jouw favoriete kaas vandaan komt. 


Borrelplank

Als echte kaasliefhebber mocht ik ook proeven. Ik kreeg een proefpakket thuisgestuurd met vijf volle en stevige belegen kazen van vijf verschillende boeren. De tip van de firma kaas dat de kazen nóg lekkerder smaken met een Merlot en druiven probeerde ik graag uit. Wat extra pittige vleeswaren maakte de borrelplank helemaal compleet. De boerenkaas smaakt echt heerlijk romig én krachtig. Er zat nog een leuk proefkaartje bij om de kazen te beoordelen. Ik weet in ieder geval welke kaas ik opnieuw ga bestellen. Maar, er zijn nog 27 soorten kaas op de website te vinden. De firma kaas heeft het grootste online assortiment boerenkazen, dus er zit voor iedere kaasliefhebber wat lekkers bij. 


Weetjes over kaas

Wil je alles leren over kaas? Meld je via de firma kaas aan voor een gratis 3-daagse mini-cursus over kaas. Je leert hoe kaas wordt gemaakt, wat het verschil is tussen fabriekskaas en boerenkaas én daarnaast ontdek je geniale kaasweetjes. Zo kun je er nóg meer van genieten! 


Abonnementen

De boerenkaas wordt direct bij de boerderij opgehaald, versneden en vers verpakt in een brievenbuspakketje. Zonder overbodige schakels krijgen de boeren een betere prijs voor hun kazen. Kaas bestellen is heel makkelijk geregeld. Maak een keuze uit jong belegen, belegen of oude kaas. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een verrassingsabonnement en laat je verrassen met elke keer een andere kaas van de een andere boer. Zo kan jij alle kazen proeven en ontdekken wat jouw voorkeuren zijn. Ideaal voor de boerenkaasliefhebber met een druk programma. 


Voor meer informatie ga naar: defirmakaas.nl


Redactie: Tanja van Kempen © Fotografie: de firma kaas © Wil je op de hoogte blijven van de beste afhaal- en bezorginitiatieven? De lekkerste corona-proof uitjes? Schrijf je dan hier in voor de lekkerste nieuwsbrief van West-Friesland