Vier Alkmaarse toprestaurants bundelen krachten met Culinair Verwenpakket

Vier van de beste restaurants van Alkmaar verrassen vaste gasten en nieuwsgierige proevers met een chefwaardig menu in coronatijd: het Culinair Verwenpakket. Een smakelijk viergangenmenu met instructies van de chefs, goede wijnen en top-ingrediënten thuis op tafel.

Fernando’s, ’t Fnidsen, De Twee Vrienden en ’t Stokpaardje verzorgen elk een gang in het wekelijks wisselende menu dat vanaf vrijdag 29 mei de eerste thuistafels bereikt. 

Vanaf 1 juni gaat de horeca weer gedeeltelijk open - op reservering en met anderhalve meter afstand. Om het gat in hun begroting te dichten en meer liefhebbers te bereiken met hun kookkunsten, slaan de vier Alkmaarse restaurants de handen ineen.


Van verwenpakket naar Culinair verwenpakket Alkmaar

Bedenker Eric Muller, eigenaar van ’t Stokpaardje, vertelt: “Acht weken geleden lag ik nog depressief op mijn rug: hoe gaat mijn restaurant corona overleven? De omzet lag stil en er was geen zicht op verbetering. Toen bedacht ik me: ik stel een pakket samen met een lekker menu en een bijpassende wijn. Het is een grandioos succes geworden. Tijd voor samenwerking: met het  Culinair Verwenpakket Alkmaar kunnen we het werk en de inkomsten verdelen en helpen we vier restaurants de crisis overleven.”

Samen sterk

Restaurants Fernando’s, ‘t Fnidsen, ‘t Stokpaardje en De Twee Vrienden bundelen hun krachten en koken vanuit eigen keuken, of vanuit de grotere keuken in Ursem die Muller momenteel huurt van een evenementencateraar. 

“Mijn hart ligt bij de horeca; ik wil ondernemers helpen deze crisis door te komen”, stelt Eric. “‘Met dit pakket kan ik meer doen: sparren, ondernemers overeind houden, faciliteren. Met Niels Goedel, die de marketing en communicatie rondom ons Culinair Verwenpakket compleet verzorgt en de deelnemende restaurants zetten we echt een supergaaf initiatief in de markt!”

Meer weten?

De eerste culinaire verwenpakketten zijn af te halen of te bezorgen op vrijdag 29 mei. Bestellen kan nu via https://culinairverwenpakket.nl/.