Leren koken van de beste sterrenchefs van ons land dankzij Cheflix

Ben je ook dol op programma’s over koken en eten en ben je toe aan nieuwe culinaire inspiratie? Dan hebben we goed nieuws! Nederlandse topchefs lanceren hun eigen Netflix: Cheflix. Cheflix is dé nieuwste streaming dienst waar je samen kunt koken met sterrenchefs en zo gelijk kunt leren hoe je bepaalde gerechten maakt of de juiste technieken onder de knie krijgt. Zo kan iedereen dus snel en eenvoudig aan de slag om de sterren van de hemel te koken. En dat kan nu met een extra leuke aanbieding! 


Masterclasses van topchefs

Zelfs als je niet veel kookervaring hebt, kun je de masterclasses volgen. Bij elke masterclass kun je eenvoudig zien welke ingrediënten je nodig hebt en wordt stap-voor-stap het bereiden van de gerechten uitgelegd. Voor de ingrediënten hoef je niet ver te zoeken. Ze zijn gewoon bij de supermarkt of delicatesse winkel te koop. Je ontdekt in de video’s tips, valkuilen, trucs en geheimen van de Nederlandse Michelinsterren chefs zodat jij thuis écht goed leert koken. 


Dit zijn de sterrenchefs van wie je nu al een masterclass kunt volgen:

  • Jacob Jan Boerma*** (voorheen Restaurant De Leest)
  • Stefan van Sprang** (Restaurant Aan de Poel)
  • Erik & Juliën van Loo** (Restaurant Parkheuvel)
  • Ron Blaauw** (o.a. Restaurant Ron Gastrobar)
  • Joris Bijdendijk* (Restaurant RIJKS en Restaurant Wils)


Elke maand worden nieuwe Masterclasses toegevoegd. In februari volgen de Masterclasses van chef Soenil Bahadoer ** (De Lindehof). In maart is het de beurt aan Jonathan Zandbergen* (Merlet).


Kooktechnieken

Elke chef presenteert een complete Masterclass aan de hand van de eigen, specifieke kookstijl. Door de close-ups heb je het gevoel dat je 1-op-1 met de sterrenchefs bent en echt tegen jou praten. Jacob Jan Boerma deelt een aantal gouden tips zoals het fileren van vis en Stefan van Sprang deelt zijn meest geliefde gerechten zoals zijn beurre blanc en de kalfssukade. Ikzelf probeerde de tarte tatin van Joris Bijdendijk. In de video vertelt hij dat hij dit recept ooit van Ron Blaauw leerde toen hij nog leerling was. De klassieker zag er niet zo mooi uit als bij Joris, maar smaakte goddelijk. Even oefenen nog! Ook ben ik erg benieuwd naar de tiramisu van stroopwafels door Eric en Juliën van Loo. Ik ben dol op toetjes! 


Er worden in de video’s handige kooktechnieken gedeeld. Denk aan het perfecte gepocheerde ei van Ron Blaauw, een gemakkelijke truc om tomaten te ontvellen van Stefan van Sprang of hoe je snel kruiden droogt van Eric en Juliën van Loo. Laat je inspireren door de chefs, kook de sterren van de hemel en verras jouw tafelgenoten met unieke smaken. 


Over Cheflix

Met een jaarabonnement voor slechts 2,99 per maand heb je toegang tot alle Masterclasses. Iedere Masterclass bestaat uit ongeveer 10 tot 15 videolessen en duren ongeveer 10 minuten. Daarnaast kun je een werkboek downloaden zodat je aantekeningen kan maken. Je kunt op deze manier in je eigen tempo leren. Stream de Masterclasses via je smartphone, tablet, desktop of zelfs via de televisie als je Chromecast hebt. 


Extra leuk: we mogen je een 1 + 1 abonnement aanbieden. Je krijgt dan een tweede lidmaatschap helemaal gratis die je als cadeau kunt weggeven. Gebruik de code westfries2021 bij het aanmaken van een account. Nu kan niet alleen jij, maar ook een vriend of vriendin, de sterren van de hemel koken. Bij wie mag ik aanschuiven?


Voor meer informatie ga naar: cheflix.nl


Redactie: Tanja van Kempen © Fotografie: aangeleverd door Cheflix © 


Wil je op de hoogte blijven van de beste afhaal- en bezorginitiatieven? Schrijf je dan hier in voor de lekkerste nieuwsbrief van West-Friesland