10 kindvriendelijke restaurants en lunchrooms in West-Friesland


Ben je op zoek naar een restaurant waar je met een gerust hart je kinderen mee naar toe kunt nemen? Wij tippen 10 kindvriendelijke restaurants en lunchrooms in de regio waar je kinderen zichzelf kunnen vermaken. Van kleurplaten tot gezellige speelhoeken en van speciale kindermenu’s tot schommelen in de speeltuin. 


Check even of je moet reserveren van te voren en ga eens uiteten bij déze kindvriendelijke restaurants.


1. Grand Café Turf - Hoorn

Grand Café Turf in Hoorn staat bekend om zijn indoor zandbak. Hier kunnen je kleintjes heerlijk in kunnen spelen, terwijl jij met je vriendin geniet van koffie met taart of een lekkere lunch. Ze hebben er ook spelletjes en kleurplaten, alles om het voor de kinderen naar de zin te maken.


Gedempte Turfhaven 19, Hoorn

Turfhoorn.nl


2. 30ML Coffee Roasters - Hoorn

Begin juni heeft 30ML Coffee Roasters in hartje centrum van Hoorn haar 1-jarig jubileum gevierd. Deze plek voelt als een tweede huiskamer waar je kunt genieten van heerlijke koffie en carrotcake (aanrader!) terwijl je kinderen in de speciale speelhoek spelen. Kunnen ze als ze uitgespeeld zijn aanschuiven voor de pancakes. Ook leuk: je kunt koffiebonen kopen voor thuis.


Gedempte Turfhaven 1, Hoorn

30mlcoffeeroasters.nl/hoorn


3. IJgenweis eten & drinken - Bovenkarspel

IJgenweis eten & drinken ligt in natuurgebied het Streekbos in Bovenkarspel. In de zomer kun je neerstrijken op het zandstrand met uitzicht over het water. Er zit zelfs een glijbaan in het meer, dus de kinderen kunnen naar hartenlust zwemmen en spelen in de speeltuin. Bij IJgenweis kun je heel relaxt lunchen, borrelen of dineren terwijl de kinderen lekker spelen. Lekker voor bij de koffie of thee zijn de handgemaakte bonbons van Chocolate Planet: om je vingers bij af te likken.


Veilingweg 21, Bovenkarspel

ijgenweisstreekbos.nl


4. Ridderikhoff - Hoorn

De gehele dag kun je terecht bij Ridderikhoff, gevestigd in een prachtig rijksmonument. Neem plaats op het grote terras op de Roode Steen en kies voor een kopje koffie met huisgemaakte appeltaart, een lunch of diner. Alles is met liefde en zorg bereid. Kinderen zijn er van harte welkom, er is een kinderhoek met verkleedkleren en een keukentje en natuurlijk is er een kindermenukaart. Bij Ridderikhoff werken meer dan 25 mensen met een arbeidsbeperking, een leerwerkplek hebben of dagbesteding volgen. 


Roode Steen 9, Hoorn

ridderikhoff.org


5. Pannenkoekenhuis Ootje Konkel - Scharwoude

Pannenkoekenhuis Ootje Konkel in Scharwoude is typisch West-Fries. Dat vind je terug in het interieur, menukaarten en de gehele sfeer. Kinderen kunnen spelen in de speelhoek of rustig aan tafel kleuren. Met mooi weer zit je er heerlijk op het terras aan het water. Nadat de pannenkoeken op zijn, krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis van Ootje. 


IJselmeerdijk 16-A, Scharwoude

ootjekonkel.nl


6. Dinercafé Retro - Enkhuizen

Strijk in de zomer neer op het ruim opgezette kleurrijke terras van het Diner Café in Enkhuizen. Hier zit je tussen de palmbomen en kun je genieten van alle voorbij varende bootjes en van de zon op het water. Start met finger foods om te delen en de kinderen kunnen een keuze maken uit de speciale pannenkoeken-menukaart. Toch een oppas kunnen vinden? Er worden vaak livemuziek avonden georganiseerd. 


Tussen Twee Havens 9, Enkhuizen

dinercaferetro.nl


7. Strandpaviljoen - Enkhuizen

Strandpaviljoen Enkhuizen bevindt zich aan het IJsselmeer, direct naast Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum. Kun je na een paar uurtjes plezier heerlijk genieten op het grote terras, het privéstrand of bij wat kouder weer in de knusse lounge hoek met houtkachel. Kinderen kunnen er hun hart ophalen in de gigantische speelhoek met een binnen zandbak. 


Kooizandweg 6, Enkhuizen

strandpaviljoenenkhuizen.nl


8. Strandpaviljoen Oranje Buiten - Hoorn

Eén van de mooiste plekken aan het IJsselmeer: Oranje Buiten, nét buiten het centrum van Hoorn. Op dit kleine strandje kunnen kinderen in het zand of in het water spelen terwijl jij op het grote terras geniet van een hapje en een drankje met een vriendin of je partner. 


Schelphoek 4, Hoorn

oranje-buiten.nl


9. Brouwerij de Werf - Enkhuizen

Bij Brouwerij de Werf kun je van woensdag t/m zondag en in juli en augustus ook op dinsdag genieten van eigen gebrouwen bieren, smakelijke gerechten en verslavend lekkere fingerfood. Vanaf 1 juli gaat de kinderhoek op het terras open, zodat je kinderen daar lekker kunnen spelen terwijl jij samen geniet met vrienden of familie. Ook biedt Brouwerij de Werf diverse proeverijen aan, met uitzicht op de prachtige brouwerij. Proost! 


Paktuinen 6, Enkhuizen

brouwerijdewerf.nl


10. Wonder’s - Schagen

Bij Wonder’s in Schagen hebben ze voor de kleine gasten speciale kindergerechten. Wat dacht je van een knuffelpannenkoek en een kindercappuccino als toetje? In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten en de hele dag genieten van de zon. In de winter is het door heaters en een luifel ook mogelijk om buiten te zitten op deze heerlijke plek. Wonder’s heeft ook vestigingen in Bergen en Heerhugowaard.  


Markt 17, Schagen

wondersetenendrinken.nl

Bij veel restaurants moet je verplicht reserveren in verband met de coronamaatregelen. Check daarom altijd voor je bezoek de website.

Redactie: Tanja van Kempen ©  Fotografie: Aangeleverd ©


Recent toegevoegde hotspots:Recent toegevoegde artikelen: